Sökresultat

Filtyp

Din sökning på "2025" gav 23142 sökträffar

IS Protokoll 2025-2 250225-signed

Brevmall Ins t i tu t ionen fö r Psykolog i Ins t i tu t ionsstyre lsen Institutionsstyrelsens protokoll Närvarande Ordförande Sofia Bunke Sekreterare Anita Lennerstedt Ledamöter Fredrik Björklund lärarrepresentant Roger Johansson lärarrepresentant Merve Kaymaz studentrepresentant Tove Lundberg lärarrepresentant Stefan Persson TA-representant t o m § 5 Linn Petersdotter doktorandrepresentant Marti

https://www.psy.lu.se/sites/psy.lu.se/files/2025-03/IS%20Protokoll%202025-2%20250225-signed.pdf - 2025-05-23

IS Protokoll 2025-4 250513-signed

Brevmall Ins t i tu t ionen fö r Psykolog i Ins t i tu t ionsstyre lsen Institutionsstyrelsens protokoll Närvarande Ordförande Sofia Bunke Sekreterare Anita Lennerstedt Ledamöter Åsa Arvidsson TA-representant Fredrik Björklund lärarrepresentant Inês Bramao lärarrepresentant Roger Johansson lärarrepresentant t o m § 5 b Merve Kaymaz studentrepresentant Frida Köhler Björkstrand doktorandrepresentant

https://www.psy.lu.se/sites/psy.lu.se/files/2025-05/IS%20Protokoll%202025-4%20250513-signed.pdf - 2025-05-23

Hur påverkas tarmflorans utveckling av virus mot tarmbakterierna? 2025

De första åren av barns liv är viktiga för hur tarmfloran utvecklas. Tarmfloran är viktig för kroppens funktion men också för immunsystemets mognad. TEDDY-studien har kartlagt tarmflorans utveckling från 3 månader till 4 års ålder och funnit att den sker i tre faser:Utvecklingsfas (3–14 månader)Övergångsfas (15–30 månader)Stabil fas (31–48 månader)Tarmflorans bakterier är inte ensamma utan angrips

https://www.teddy.lu.se/resultat-fran-teddy/alla-forskningsartiklar/tarmflora-och-probiotika/hur-paverkas-tarmflorans-utveckling-av-virus-mot-tarmbakterierna-2025 - 2025-05-21

Kan tidig introduktion av fibrer minska risken för celiaki? 2025

Fibrer i maten är en sorts kolhydrater som varken bryts ned eller tas upp i tarmen. De utgör den primära födan för tarmens bakterier. Tarmflorans funktion och sammansättning kan påverkas av hur mycket fibrer som finns i maten. Det fanns därför en anledning till att undersöka om intaget av fibrer påverkar risken för celiaki.Avsikten med studien var att undersöka intag av kostfibrer hos TEDDY-barnen

https://www.teddy.lu.se/resultat-fran-teddy/alla-forskningsartiklar/kost-och-kosttillskott/kan-tidig-introduktion-av-fibrer-minska-risken-celiaki-2025 - 2025-05-21

Hur har TEDDY-studien lyckats behålla sina deltagare? 2025

Fortsatt deltagande av forskningspersoner som medverkar i observationsstudier under lång tid är avgörande för studiens kvalité. Det är viktigt att deltagarna som är kvar i studien är representativa för hela gruppen för att resultaten ska bli pålitliga.  TEDDY-studiens forskningssjuksköterskor har under årens lopp använt flera olika sätt för att underlätta och motivera barnen och deras familjer att

https://www.teddy.lu.se/resultat-fran-teddy/alla-forskningsartiklar/deltagare/hur-har-teddy-studien-lyckats-behalla-sina-deltagare-2025 - 2025-05-21

Verksamhetsplan 2025

På denna sida presenteras årets verksamhetsplan som redovisar de prioriteringar som styr Statsvetenskapliga institutionens verksamhet och de åtgärder som planeras under budgetåret med avseende på grundutbildning, forskarutbildning, forskning, arbetsmiljö, jämställdhet, likabehandling och mångfald, administration och gemensam verksamhet. GrundutbildningTrots besparingsåtgärder de senaste två åren ö

https://www.svet.lu.se/internt/organisation-och-styrning/verksamhetsplan-2025 - 2025-05-21