Historia vårterminen 2022

Vad handlar universitetsämnet historia om?

Historiker vill veta mer om maktutövning och politiska strukturer, liksom kulturella rörelser. Mer om historia på film. Om arbetets organisering. Landskap i historisk forskning. Hur historien har brukats och missbrukats. Kroppens historia. Historiedidaktik. Individer och kollektiv. Det handlar om personer, relationer och levnadssätt. Mäns och kvinnors villkor och ansvarsområden – hög som låg. Religioners och ideologiers betydelser. Det handlar om stort & smått. Kungarna och krigen intresserar oss också men inte den militära taktiken, utan krigens orsaker och verkningar.

Historiker vill förstå samhällen – då & nu.

Följande kurser kan sökas inför vårterminen

• HISA24, Historia: Grundkurs, 30 hp
  • HISA27, Historia: Fortsättningskurs, 30 hp
  • HISA35, Historia: Fortsättningskurs, 30 hp (endast inom kandidatprogram)
  • HISK37, Historia: Kandidatkurs, 30 hp
  • SASH63, Swedish Politics - Past and Present, 7,5 hp
  • SASH65, History of the Holocaust, 7,5 hp

Avancerad nivå

• HISS25, Historia: Tematisk påbyggnadskurs 1, 7,5 hp (endast inom program, anmäls till institutionen)
  • HISS26, Historia: Tematisk påbyggnadskurs 2, 7,5 hp (endast inom program, anmäls till institutionen)
  • HISS04, Historiska studier: Praktik, 7,5 hp (endast inom program, anmäls till institutionen)
  • HISS41, Historiska studier: Digital historia, 7,5 hp (endast inom program: HAHII anmäls till institutionen - HAFME anmäls via antagning.se)
  • HISS28, Historia: Tematisk påbyggnadskurs 3, 7,5 hp (endast inom program, anmäls till institutionen)
  • HISS31, Historia: Examensarbete magisteruppsats, 15 hp (endast inom program, anmäls till institutionen)

Anmälningsperioden öppnar 15 september.

Anmälningskoder till våra fristående kurser hittar du på respektive kurs och respektive termin under Kurser terminsvis.

Sista anmälningsdag 15 oktober!

Sök på Antagning.se

Ansök före 15 oktober