Historiska studentföreningen KLIO

Historiska studentföreningen KLIO är föreningen för studenter och före detta studenter vid Historiska institutionen på Lunds universitet. KLIO grundades 2012 för att alla historiestudenter ska kunna träffa nya kompisar och träffa likasinnade.

Viktigast av allt finns KLIO för att nörda historia tillsammans! Att vara engagerad i föreningen är ett superbra sätt att ta del av studentlivet i Lund. Vi anordnar regelbundet intressanta föreläsningar, guidningar, sittningar, spelkvällar och mycket mer. I KLIO-rummet (LUX:A017) kan du dessutom ta en paus från studierna, värma din matlåda, dricka kaffe och umgås med likasinnade!

Utöver styrelsen har vi tre grupper som organiserar KLIOs verksamheter. Post festum är den grupp som planerar och styr upp våra föreläsningar. I In Vino Veritas anordnas de lite mer festligare evenemangen, alltså sittningar och andra fester. Scriptorium är de som skriver vårt nyhetsblad Vox Clamantis. För att gå med i någon av grupperna är det bara att anmäla sitt intresse till styrelsen eller någon som redan är med i gruppen!

Att gå med i KLIO kostar bara 40 kronor per termin och då får man tillgång till alla våra aktiviteter. KLIO är en ideell förening och dessa pengar går till att finansiera aktiviteter som är öppna för alla medlemmar. Om du har vänner, släktingar eller liknande som inte har läst humanistiska ämnen men ändå vill gå med på våra aktiviteter så kan de bli stödmedlemmar! Det kostar precis som ordinarie medlemskap 30 kronor. Anmäla sig kan man göra närhelst under våra evenemang, eller om man letar rätt på en styrelsemedlem! Du kan också kila ner till KLIO-rummet för att anmäla dig!

Kontakta KLIO genom att antingen maila oss på kliohist.luse eller skriv till oss på vår facebooksida som du hittar här: www.facebook.com/KLIO.LU/ På vår facebooksida gör vi löpande uppdateringar om allt som händer, så se till att gilla den idag!

Vi ses!

Kontakt

Ordförande

Sofie Caspersen

Tel: 0730-387507

Mail: kliohist.luse

 

Vice ordförande

Philip Uggelberg

Tel: 0722-541690

 

 

Historiska studentföreningen KLIO