Studentkonto/LU-account

Studentkonto/LU-account – ditt elektroniska studentkonto i Lund

Studentportalen är din egen sida där du kan kontrollera dina registreringar och resultat, skriva ut verifierbara intyg ur Ladok, ändra din adress, hämta programvaror etc.

Du behöver ditt studentkonto för att lägga in din uppsats i LUP Student Papers och för att logga in på Canvasplattformen.

I Studentportalen kan du bland annat:

  • Registrera dig på kurs eller program du är antagen till
  • Lämna återbud till plats du är antagen till
  • Anmäla tidigt avbrott på kurs
  • Skriva ut studieintyg
  • Ansöka om examen

Du loggar in på portalen med hjälp av ditt studentkonto (fd. StiL - Student i Lund).

Hur skaffar jag ett studentkonto?

Studentkontot skapas när du blir registrerad som antagen vid Lunds universitet. När kontot är skapat skickas e-post om hur studentkontot aktiveras till den e-postadress som du registrerade när du gjorde din ansökan till Lunds universitet. Som antagen till Lund universitet kan du efter antagningsbesked 2 aktivera ditt studentkonto vid Lund universitet med hjälp av ditt bekräftade konto på Antagning.se.
 
Har du läst vid annan institution i Lund behåller du samma Studentkonto. Om det inte fungerar, eller om du har glömt bort ditt lösenord, kontaktar du supporten.

Kontaktinformation, öppettider och information om driftstörningar hittar du på Studentportalen.

Observera att det är mycket viktigt att du kontrollerar din student-e-post.

Det är till den e-postadress som finns i Ladok som all viktig information från universitetet skickas, exempelvis information från institutionen, läraren etc. Du kan nu ändra din e-postadress på studentladok. Tänk på att det är viktigt att ange en adress som du läser regelbundet.

Från och med höstterminen 2018 kommer den e-postadress som du har angett till antagning.se användas även som studentadress om du är helt ny som student. Har du tidigare studerat vid Lunds universitet ska din @student.lu.se-adress finnas kvar. Du som är ny kan även välja att få en @student.lu.se-adress. Du kan själv byta ut din adress i Studentportalen från och med höstterminen.

 

Ditt elektroniska studentkonto i Lund

Sidansvarig: sofia.hermanssonhist.luse | 2020-10-15