Historia vårterminen 2023

Vad handlar universitetsämnet historia om?

Historiker vill veta mer om maktutövning och politiska strukturer, liksom kulturella rörelser. Mer om historia på film. Om arbetets organisering. Landskap i historisk forskning. Hur historien har brukats och missbrukats. Kroppens historia. Historiedidaktik. Individer och kollektiv. Det handlar om personer, relationer och levnadssätt. Mäns och kvinnors villkor och ansvarsområden – hög som låg. Religioners och ideologiers betydelser. Det handlar om stort & smått. Kungarna och krigen intresserar oss också men inte den militära taktiken, utan krigens orsaker och verkningar.

Historiker vill förstå samhällen – då & nu.

Följande kurser kan sökas inför vårterminen

• HISA24, Historia: Grundkurs, 30 hp
  • HISA27, Historia: Fortsättningskurs, 30 hp
  • HISA35, Historia: Fortsättningskurs, 30 hp (endast inom kandidatprogram)
  •  ÄHID02, Historia 2, 15 hp och ÄHID03, Historia 3, 15 hp (endast inom Ämneslärarutbildningen)
  • HISK37, Historia: Kandidatkurs, 30 hp
  • SASH63, Swedish Politics - Past and Present, 7,5 hp
  • SASH65, History of the Holocaust, 7,5 hp

Avancerad nivå

• HISS30, Historia: Försörjning och egendom 1600-2000 (tematisk påbyggnadskurs 1), 7,5 hp (inom masterprogram)
  • HISS20, Historia: Kroppens historia (tematisk påbyggnadskurs 2), 7,5 hp (inom masterprogram)
  • HISS04, Historiska studier: Praktik, 7,5 hp (inom masterprogram)
  • HISS41, Historiska studier: Digital historia, 7,5 hp (inom masterprogram för HAHII & HAFME)
  • HISS28, Historia: Tematisk påbyggnadskurs 3, 7,5 hp (inom masterprogram)
  • HISS31, Historia: Examensarbete magisteruppsats, 15 hp (inom masterprogram)
  • HISS32, Historia: Examensarbete - masterkurs, 15 hp (endast inom masterprogram, sökes via institutionen)
  • HISS33, Historia: Examensarbete - masterkurs, 30 hp (endast inom masterprogram, sökes via institutionen)

Anmälningsperioden öppnar 15 september.

Anmälningskoder till våra fristående kurser hittar du på respektive kurs och respektive termin under Kurser terminsvis.

Sista anmälningsdag 17 oktober!

Sök på Antagning.se

Ansök före 17 oktober