Arbetarhistorikermötet 2022

Det nionde svenska arbetarhistorikermötet äger rum i Helsingborg den 27–28 oktober 2022. 

Med konferensen vill vi samla människor som forskar om arbetarhistoria i bred bemärkelse: i begreppet arbetarhistoria inkluderar vi historiska perspektiv på hur människor ur de lägre folklagren har levt, tänkt, arbetat och gjort politik i det förflutna. Konferensen vänder sig både till forskare och till personer aktiva utanför akademin med ett intresse för arbetarhistoriska frågor.

Key-noteföreläsningar hålls av Erik Bengtsson (docent vid Ekonomisk-historiska institutionen, Lunds universitet) och Fia Sundevall (docent vid Institutionen för ekonomisk historia och internationella relationer, Stockholms universitet).

Viktiga datum:

  • 1 september: Beslut om antagning skickas ut.
  • 1 september: Registrering öppnar.
  • 29 september: Registrering stänger. Sista dag för anmälan och inbetalning av konferensavgift.

Registrering

Registeringen är nu öppen, även för anmälan utan paper. Formuläret hittar du här: Registrering 

Registeringen stänger den 29 september (inte den 1 oktober som tidigare meddelats). Efter att du har registrerat dig kommer du att få ett automatiskt mejl med en bekräftelse på din registrering och med en länk till betalningssida. Om du inte får automatisk bekräftelse på registrering, kolla mejlens skräppost så att det inte har hamnat där. Hör annars av dig till konferens@arbetarhistoria.org

Att tänka på när du fyller i registreringsformuläret:

  • Försäkra dig om att du har fyllt i din mejladress korrekt. Det är till denna adress bekräftelsen kommer att skickas.
  • Notera att vi kommer att använda informationen om närvaro när vi lägger sessionsschemat. Den som t ex fyller i att den närvarar förmiddagen den 27 måste kunna vara med redan från början på morgonen. Kommer man först senare på förmiddagen så ska man fylla i bara eftermiddagen.
  • På onsdag kväll den 26 oktober, dagen innan konferensen, kommer vi att boka bord på någon passande pub i Helsingborg där de som vill kan träffas och påbörja intressanta samtal. Detta går också att anmäla sig till via formuläret.

Betalning

Betalningssidan kan även nås här, via denna länk: Betalning

  • Skriv ”Arbetarhistorikermötet” i rutan "Betalningsinformation/Fakturanummer”.
  • Ignorera att det står 1 SEK på första sidan utan ange beloppet i rutan nedanför. Det kommer då att bli (exempelvis) 1600 x 1 SEK = 1600 SEK i kassan.

Betalningen stänger den 29 september (inte den 1 oktober som tidigare meddelats). Efter att du har betalat kommer du att få ett automatiskt mejl med en bekräftelse på din betalning. Om du inte får automatisk bekräftelse, kolla mejlens skräppost så att det inte har hamnat där. Hör annars av dig till konferens@arbetarhistoria.org.

Program

Ett preliminärt, översiktligt program hittar du här.

Sessionsprogram kommer vi att göra i början av oktober, efter att registreringen har stängt.

Plats

Konferensen hålls i lokalerna på Campus Helsingborg (Universitetsplatsen 2) på gångavstånd från Helsingborg C. Besöksinformation och länk till karta finns på Campus Helsingborgs hemsida.

Konferensmiddagen på kvällen den 27 oktober äger rum på Dunker Bar & Matsalar, (Kungsgatan 11) ca. 20 minuters gångväg (1,5 km) från Campus Helsingborg.

Parkering

Det finns parkering i anslutning till Campus Helsingborg. Gå till receptionen för att köpa dagsbiljett (endast kortbetalning) och meddela att du ska vara med på konferensen ”Arbetarhistorikermötet”. Det ska finnas en minnesnotering om detta vid kassan. Parkeringsbiljetten ska läggas väl synlig i bilens framruta.

 

 

 

Sidansvarig: emma.hilbornhist.luse | 2022-09-28