Arbetarhistorikermötet 2022

Det nionde svenska arbetarhistorikermötet äger rum i Helsingborg den 27–28 oktober 2022. 

Med konferensen vill vi samla människor som forskar om arbetarhistoria i bred bemärkelse: i begreppet arbetarhistoria inkluderar vi historiska perspektiv på hur människor ur de lägre folklagren har levt, tänkt, arbetat och gjort politik i det förflutna. Konferensen vänder sig både till forskare och till personer aktiva utanför akademin med ett intresse för arbetarhistoriska frågor.

Konferensen arrangeras av Arbetarhistoria vid Lunds universitet tillsammans med föreningen Centrum för Arbetarhistoria och projektet Historisk arbetslivsforskning.

Program

Programmet med sessioner är nu klart. Ni hittar det i menyn under fliken "Arbetarhistorikermötet 2022" eller genom att klicka här.

Ett översiktligt program hittar ni också i menyn under fliken "Arbetarhistorikermötet 2022" eller genom att klicka här.

Abstracts och papers

Alla abstract hittar ni här: Abstracthäfte.

Papers finns som PDF-filer på sidan "Abstracts och papers"

Plats

Konferensen hålls i lokalerna på Campus Helsingborg (Universitetsplatsen 2) på gångavstånd från Helsingborg C. Besöksinformation och länk till karta finns på Campus Helsingborgs hemsida.

En (lite otydlig) karta med lokalerna U203, C217, C218 och E218 markerade hittar ni här.

Konferensmiddagen på kvällen den 27 oktober äger rum på Dunker Bar & Matsalar, (Kungsgatan 11) ca. 20 minuters gångväg (1,5 km) från Campus Helsingborg.

Praktisk information

Svar på många frågor hittar ni menyn under fliken "Arbetarhistorikermötet 2022" eller genom att klicka här

 

 

 

 

Sidansvarig: emma.hilbornhist.luse | 2022-10-26