Vad Cilla Banck visste. Ny bok av Peter K. Andersson

2017-02-22

Det har kommit en ny liten bok signerad Peter K. Andersson: "Vad Cilla Banck visste. En 1800-talsmänniskas världsbild", utgiven av ellerströms förlag 2017.

Förlaget presenterar boken på följande sätt:
"I en stuga i den skånska fiskebyn Arild levde under 1800-talet Cilla Banck, en fattig ensamstående kvinna. Från och till skrev hon ner ett slags dagboksanteckningar, men i stället för att skriva om sig själv antecknade hon där all information om den stora världen som hon på omvägar nåddes av. Dessa anteckningar ger oss indirekt en bild av hur hon tänkte och uppfattade sin värld.

Peter K. Andersson har studerat Cilla Bancks anteckningar för att skapa en bild av hur en människa i 1800-talets marginella ­lokalsamhälle uppfattade den förändring och de kunskaper som tiden förde med sig."

Mer info: ellerstroms.se/butik/vad-cilla-banck-visste/